Nieuws

Inschrijven verlengt tot 17 oktober 2018

1-okt-2018

Inschrijven verlengt tot 17 oktober 2018
Het bestuur van de kleindierenvereniging Nut & Sport te Haaksbergen heeft besloten de inschrijfduur te verlengen tot 17 oktober
De Jongdierendag 2017

23-sep-2017

De Jongdierendag 2017
In het zonovergoten Beckum is afgelopen zaterdag 23 september onze Jongdierendag gehouden. In de jaarvergadering hebben de leden van de vereniging het bestuur gevraagd om de jongdierendag op te waarderen om zo het gemis aan de pluimveetentoonstellingen van het afgelopen seizoen een beetje goed te maken. Als ik de geluiden om mij heen goed heb verstaan is dat ook inderdaad gelukt. In alle vroegte werden de kooien opgezet, de dieren om 11. ...

De Jongdierendag 2017


In het zonovergoten Beckum is afgelopen zaterdag 23 september onze Jongdierendag gehouden. In de jaarvergadering hebben de leden van de vereniging het bestuur gevraagd om de jongdierendag op te waarderen om zo het gemis aan de pluimveetentoonstellingen van het afgelopen seizoen een beetje goed te maken. Als ik de geluiden om mij heen goed heb verstaan is dat ook inderdaad gelukt. In alle vroegte werden de kooien opgezet, de dieren om 11.00 uur ingekooid en rond twaalf uur werd er begonnen met de keuring van de beestenboel (Klik hier voor de foto's)

 

De kwaliteit van de dieren was bovengemiddeld en bij de konijnen zelfs ongekend hoge scores. Het waren er misschien niet veel maar wat er was, was een genot om naar te kijken! Bij de kippen weer de nodige diversiteit aan rassen die in de stralende zon goed tot hun recht kwamen. De eigenaren zelf hadden het in dit najaarszonnetje ook best naar hun zin. Zeker ook beïnvloed door de goede zorgen van de dames van het Parochiehuis die naast het drinken ook de maaltijd voor hun rekening namen.

 

Het was bijzonder dat de dieren van ons onlangs overleden lid Herman Barink present waren en dat hij postuum ook nog een prijs kreeg voor één van zijn dieren. Hij zou er mee verguld zijn, denk ik.

 

Op zo’n keuring is er natuurlijk ook de onderlinge competitie en dat gaat altijd mooi samen met vele lachsalvo’s en diverse veronderstellingen van beïnvloeding van de keurmeesters. De uitslag zag er uiteindelijk als volgt uit:

 

Dier

Predicaat

Eigenaar

Prijs

Belgische haas

F 96,5

H.  Asbreuk

1e

Hollander

F 96

A.J. Westendorp

2e

 

 

 

 

Twentse Hoen

F 96

J.D. Haan

1e

Leghorn USA

F 96

H. Witbreuk

2e

Welsumer

F 96

G.J.Ottink

3e

 

 

 

 

Welsumer Kriel

F 96

M.J. Ottink

1e

Barnevelder kriel

F 96

H. Winkelhorst

2e

Plymouth rock kriel

F 96

H. Barink

3e

 

 

 

 

Modern Engelse vechtkriel

F 96

G. Barink

1e

Indische vechtkriel

F 96

A.J. Westendorp

2e

Sulmutaler kriel

F 96

H. Toevank

3e

 

 

Er waren twee keurmeesters voor de dwerghoenders. De beide keurmeesters kozen de modern Engelse vechtkriel  van Gerben Barink als allerbeste dwerghoen. Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

 

Het bestuur hoopt dat deze dag voortzetting krijgt en we met veel plezier van de jong gefokte dieren en van elkaar kunnen blijven genieten.

 

Namens het bestuur, een vriendelijke groet.

 

R. Wassens